Kahvaltılık Kahramanmaraş Çemeni Tanımı İçin Gereçler
1 kg maraş biberi için
- 250 gram 7 çeşit çemen baharatı karışımı
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 250 gram dövülmüş sarımsak
- 1bardak dövülmüş ceviz
- Düdüklü tencereyi dolduracak kadar ilikli ve etli dana kol ve bacak kemiği
Kahvaltılık Kahramanmaraş Çemeni Tanımı Yapılışı
- Öncelikli düdüklü tencereye ilikli kemiklerinizi alıp bir yemek kaşığı tuz atıp üzerindeki etleri lime lime olana kadar haşlıyoruz.
- Et suyunu süzüp bir kenara alıyoruz ve etleri minik kesimlere ayırıyoruz.
- Tüm materyalleri karıştırıp et makinesi yahut parçalayıcı dan geçiriyoruz.
- Sonra bir tencereye alıp bir kenara ayırdığımız et suyunu kıvamı ekmeğe sürülecek derece olana kadar ekliyoruz.
- Göz göz olana kadar ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Buzdolabı poşetlerine koyup altı ay buzlukta saklayabilirsiniz.
- Gereksiniminiz epey buzdolabının alt kısmına çıkarıp kullanabilirsiniz.
Kurban bayramlarından sonra kesinlikle yapılır.
Dilerseniz 5 çaylarında kanepe olarak ekmeğe sürülerek tüketebilirsiniz.
Dilerseniz kahvaltıda yumurta ile pişirebilirsiniz.
En az sucuk kadar kezzetlidir.
Afiyet olsun????.
Şifa olması dileğiyle????.