
Kahvaltılık Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- 10 kg kırmızı dana et
- 1.5 kg iç yağ
- 1 çay bardağı iri tuz
Kahvaltılık Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etleri minik kuşbaşı doğrayıp genişçe bir tencereye alın su ek etmiyoruz.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Et kendi suyunu salıp çekecektir daima denetim edin çok fala pişirmiyoruz.
- Bir tık canlı kalacak.
- Yağ ile de kavurma hissesini hesap edin.
- Suyu fazla kalır da çekmezse suyunu süzüp alın .
- Ben kalan suyu genişçe bir saklamaya alıp dondurucuda dondurduktan sonra dilim kesip kaldırıyorum çoçuklara çorbalık olarak.
- En son tuzunu ekleyip karıştırın.
- Tuzun erimesi için tuzu başta koymuyoruz ki eti sertleştirip pişme müddetini uzatmasın tencereyi boşaltıp içini kurulayın ve iç yağı kızan tencereye alıp kapağı kapayın.
- Eriyen kadar etleri yağa ek edip kavurun .
- Et rengi hafif yoğunlaşınca altını kapatıp büyük bir tepsiye yayın.
- Uygunca soğuyunca buz dolabına koyup bir kaç saat dinlendirin.
- Büyük dilimler halinde kare kesin.
- Buzluk poşetlerine koyup dondurcuya kaldırın .
- Kullanma evresinde direk tavaya alıp eritmeniz kâfi .
- Bir biber, bir domates, 2 yumurta, harika olur kahvaltılara afiyet olsun.