teknolojiuzmani
FD Üye
Kahvaltılık Kumpir Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk patates
- 2 dilim kaşar (100 gr)
- 1 yemek kaşığı mısır konservesi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ yada margarin
- 2 dilim salam (sosis)
Kahvaltılık Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri düdüklü tencerede haşlayın. 6-7 adet yapın ki bir sonraki güne de hazır olsun.
- Haşlanmış patatesin kabuğunu soyup bir sahanda ezin.
- Ezilmiş patatesin üzerine tuz, kaşar kesimlerini (rende de olur) ve yağı ekleyip ocağı yakın.
- Kaşar erimeye başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
- Salamları 4-5 kesime bölün ve sahana ekleyin (haşlanmış sosis de olur).
- Son olarak istediğiniz kadar konserve mısırı suyunu süzüp ekleyin.
- Biraz karıştırın ve kahvaltılık kumpiriniz servise hazır.Afiyet olsun.