Kahvaltılık Mezelik Kışlık Tanımı İçin Materyaller
- 4 kilo domates
- 1 kilo havuç
- 1 kilo salatalık
- 1 kilo yeşil biber
- 1 kilo kapya biber
- 5 baş iri sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tepeleme karabiber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
- 2 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kahvaltılık Mezelik Kışlık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyaller güzelce yıkanır kurutulur domateslerin yarısı ben de yarısı da minik minik küp doğranır ya da hepsi rondodan geçirilir tercih sizin.
- Büyük bir tencerede bir parmak eksilene kadar kaynatılır bu ortada yeşil biberler minik minik doğranır bir tencerede az zeytinyağında birkaç dakika sotelenir kapya biberle minik küp küp doğranır.
- Kaynamakta olan domatese ek edilir havuçlar minik küp halinde doğranır domatese ek edilir sarımsaklar rondodan çekilip ilave edilir.
- Kalan yeşil biberler ek edilir en son salatalıklar kabukları ile birlikte minik küpler halinde doğranıp ek edilir 5-6 dakika daha kaynadıktan sonra toz şeker yar baharatlar yağ ve sirke ek edilerek kavanozlara koyulur.
- Kullanılmamış konserve kapakları ile 2 tık sola sonra sıkıca sağa çevrilerek kapağın üzerine kavanozlar aykırı olarak yere koyulup soğuyana kadar en az 1 gün yerinden kıpırdatılmaz.