Kahvaltılık Pankek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Kahvaltılık Pankek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpalım. Akabinde bir bardak sütü ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra vanilya kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek tel çırpıcı ile çırpalım.
- Daha sonra krep tavası kullanarak pankekleri önlü gerili pişirelim (Yağlamaya gerek yok lakin tavanız yapıştırırsa yağlarsanız peçete ile yağı kesinlikle aldırın)
- Yüksek ateşte pişirmemeye dikkat edin. Çok çabuk pişiyorlar o yüzden yanabilir.
- Orta ateş pişirme usulü en ideali. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????.