elektronikci
FD Üye

Kahvaltılık Pişi Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağından bir tık fazla ılık su
- Yarım paket maya
- 1 çay kaşığı silme şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Aldığı kadar un
- Sıvı yağ
Kahvaltılık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ve sütü yoğurma kabına alıyoruz, mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Şeker ve tuzunu atıp eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra denetimli bir formda unu ekliyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve yarım saat 45 dk kadar mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamura elimizle yuvarlak biçim veriyoruz ve kızgın yağda üzerine kaşık yardımıyla yağ dökerek kızartıyoruz.
Kahvaltılık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı