
Kahvaltılık Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım demet den biraz az maydanoz
- 1 su bardağı beyaz peynir yahut rendelenmiş kaşar
- Pul biber
- Tuz
- Aldığı kadar un
- Sıvı yağ
Kahvaltılık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurtayı 1cay bardağı süt ile çırpıyoruz.
- Daha sonra tuzunu peynir yahut isteğe nazaran kaşarı ek edip, karıştırma ya devam ediyoruz.
- Maydanozuda kattıktan sonra en son unu ek edip, hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz.
- Hamur kıvamını aldıktan sonra 4 beze yapıp istediğimiz haller veriyoruz.
- Hamuru ısınmış yağda kızartıyoruz.