
Kahvaltılık Ponçikler Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Tuz
- Alabildiğine un(yumuşak kıvamlı bir hamur olacak)
- Kahvaltılık acı sos
- Beyaz peynir
- Zeytin
- Sürülebilir çikolata (isteğe nazaran farklı gereçler de kullanilabilir)
Kahvaltılık Ponçikler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç öbür gereçler karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur 5 eşit bezeye ayrılır.
- Her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve 8 eşit modüle kesilir.
- Her kesim istenilen gereçle doldurularak sarılır ve tepsiye dizilir.
- Tüm bezeler tıpkı biçimde hazırlandıktan sonra 30dk mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülerek evvelden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 20-25dk pişirilir(pişme müddetini ve derecesini kendi fırınınıza nazaran ayarlayın)
- Ben çikolatalı olanların üzerine hindistan cevizi serptim.
- Birinci sıcağı çıkan poğaçaları servis edebilirsiniz. Afiyet olsun