Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Materyaller
- 3 kg domates
- 1 kg kapya biber
- 10-15 diş sarımsak
- 10 tane civarı kıl biber
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- Maydanoz ve taze nane
Kahvaltılık Sos Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domates ve biberleri soyup robottan geçirdim ve bir saate yakın suyu azalana kadar kaynattım ( kaynadıktan sonra kısık ateşte).
- Sonra çok küçük doğranmış sarımsak ve akabinde sirke sıvı yağ tuz koyup bir mühlet daha kaynattım.
- Altını kapatmadan 10 dk evvel doğranmış yarım demet maydanoz ve yarım demet nane içine koydum.
- Altını kapatmadan kapaklarını kaynatıp kuruladığım şişlere doldurup sıkıca kapattım. Deneyenlere afiyet olsun ????. ( isterseniz içine ceviz vs ekleyebilirsiniz )