nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kahvaltılık Ve Mezelik Kuru Domates Tarifi İçin Malzemeler
*Güneşte 34 gün bekletilmiş ve suyu dargın domates kurusu
*Kekik
*Sarımsak( 45 diş doğranmış)
*Zeytinyağı
*
Kahvaltılık Ve Mezelik Kuru Domates Tarifi Yapılışı Temiz ve kuru bir kavanoza bir sıra domates, bir kaç parça doğranmış sarımsak ve bir sıra kekik ekliyoruz
Domates, kekik ve sarımsaklar bitene dek işleme devam ediyoruz
Kavanoza konulacak ürünleri elimizle bastırarak manâsız yer kalmamasına uyarı ediyoruz
Hepsini dizdikten sonra, üzerine zeytinyağı dökerek kavanozun en ince ayrıntısına kadar dolmasını sağlıyoruz
Ağzını sıkıca kapatarak buzdolabı ya da kilerde saklayabiliriz
Kullanırken azalan zeytinyağını tamamlayarak kavanozdaki domateslerimizi uzun zaman kullanabiliriz
not: Ben kavanozdaki zeytinyağını salata sosu olarak da kullanıyorum)Bir iki kaşık zeytinyağı alıp salata da kullanıyor ve eksilttiğim dek zeytinyağını kavanoza tekrar ekliyorum
Öneririm
*Güneşte 34 gün bekletilmiş ve suyu dargın domates kurusu
*Kekik
*Sarımsak( 45 diş doğranmış)
*Zeytinyağı
*
Kahvaltılık Ve Mezelik Kuru Domates Tarifi Yapılışı Temiz ve kuru bir kavanoza bir sıra domates, bir kaç parça doğranmış sarımsak ve bir sıra kekik ekliyoruz
Domates, kekik ve sarımsaklar bitene dek işleme devam ediyoruz
Kavanoza konulacak ürünleri elimizle bastırarak manâsız yer kalmamasına uyarı ediyoruz
Hepsini dizdikten sonra, üzerine zeytinyağı dökerek kavanozun en ince ayrıntısına kadar dolmasını sağlıyoruz
Ağzını sıkıca kapatarak buzdolabı ya da kilerde saklayabiliriz
Kullanırken azalan zeytinyağını tamamlayarak kavanozdaki domateslerimizi uzun zaman kullanabiliriz
not: Ben kavanozdaki zeytinyağını salata sosu olarak da kullanıyorum)Bir iki kaşık zeytinyağı alıp salata da kullanıyor ve eksilttiğim dek zeytinyağını kavanoza tekrar ekliyorum
Öneririm