Kahvaltıya, Beş Çayına Harika Kolay Pizza Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 1 kase sucuk
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 5-6 adet siyah zeytin
- 5-6 adet yeşil zeytin
- 1 domates
- 2-3 kol taze soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 kaşık domates sosu
- 2 adet kırmızı biber sosu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- İsteğe bağlı öbür baharatlar
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
Kahvaltıya, Beş Çayına Mükemmel Kolay Pizza Tanımı Yapılışı
- Kaşar peynirini rendeleyin ,sucuk, domates ve biberleri ince ince doğrayın.
- Zeytinlerin çekirdeğini çıkarın ve dörde bölün taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.
- Bir kasede sos gereçlerini karıştırın başka bir kasede pizza sosunu hazırlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin üzerine birinci yufkayı serip (kenarlardan taşacak şekilde) yufka sosundan 2-3 kaşık gezdirin.
- Üzerine ikinci yufkayı serin ve yeniden sostan 2-3 kaşık gezdirin.
- Yufkaların dışarda kalan kısımlarını zarf biçiminde içeri katlayın ve her kat ortasına birer kaşık sostan gezdirin.
- Pizza sosunu yufkaların üzerine büsbütün sürün ,sucuk hariç bütün pizza materyallerini eşit olacak biçimde yufkanın üzerine yerleştirin.
- 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. (ben sucuğu başta koymuşum unutup, lakin çıkarıp topladım üstünden. Çok çabuk pişip yanar yoksa).
- Fırından tepsiyi çıkarıp sucukları pizzanın üzerine yerleştirin ve tekrar fırında 5 dk pişirin.