Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kahvaltıya Çaya Tepsi Pidesi Poğaçası (Güneş Pide)

Kahvaltıya Çaya Tepsi Pidesi Poğaçası (Güneş Pide)

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
kahvaltiya-caya-tepsi-pidesi-pogacasi-gunes-pide.jpg

Kahvaltıya Çaya Tepsi Pidesi Poğaçası (Güneş Pide) Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (Kontrollü)
  • 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
İç harcı için
  • 200 gram kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Yumurta
Not dilerseniz iç harcına istediğinizi koyabilirsiniz

Kahvaltıya Çaya Tepsi Pidesi Poğaçası (Güneş Pide) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kaseye süt, maya, ve şeker atılarak eriyen kadar bir hoş karıştırılır. Akabinde içine sıvı yağ, yoğurt ve tuz eklenip çırpmaya devam edilir.
  2. Çırpılınca içine elenerek denetimli un eklenir. Ben evvel 2. 5 – 3 su bardağı kadar un ekleyip yoğurdum. Hamur kasede biraz toparlanınca tezgaha 4. Su bardağındaki unun yarısını döküp üzerine hamuru koyun.
  3. Hamurun üzerine yumuşamış tereyağını koyup yoğurma ya başlayın. Hamur ele yapılıyorsa kalan unu da döküp yoğurma ya devam edin.
  4. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edince yarım saat kadar mayalanmaya bırakın (Aceleniz varsa 100 derecede ısıtıp kapattığınız fırında çabucak 10 dakikada mayalanma yapabilirsiniz)
  5. Hamur mayalandıktan sonra tezgahta elinizle biraz bastırıp genişletin. Sonra altına yağlı kağıt serip merdane ile yağlı kağıt genişliğinde açın.
  6. Yağlı kağıtla bir arada alttan elle destekleyip hamuru tepsiye koyun. Daha sonra ortasına bir tabak ya da tencere kapağı yerleştirin. Ben servis tabağı koydum.
  7. Tabağın kenarlarından 1 cm kadar bıçakla tabanı dar kenara hakikat geniş şeritler kesin (Resimdeki gibi)
  8. Akabinde tabağı alın. Birinci şeritli oraya getirin. Üzerine yanındaki 2. Şeridi kapatın ve uçları birleştirin.
  9. Sonra 4. Şeridi alıp kapattığınız uçlara birleştirin. 3. Şeridide 4. unun üzerine kapatarak örgü yapın (Resimden daha net anlaşılıyor)
  10. Örgü bitince yumurta sarısını yağ ile çırpın ve örgülere sürün. Ortasını kabarmaması için çatalla sık sık delin.
  11. Sonra 10 dakika kadar tepside mayalandırın ve 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  12. Kaşar peyniri rendeleyin, sucukları dilimleyin. Pembeleşince çıkarıp kaşar peyniri tabana yayın. Üzerine sucukları koyun.
  13. Tekrar fırında verin. Pişmeye başlayınca fırından çıkarmadan 5 dakika evvel yumurtayı kırın ve beyazı pişene kadar pişirin. Afiyet olsun ????????
Kahvaltıya Çaya Tepsi Pidesi Poğaçası (Güneş Pide) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,497Konular
982,566Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt