bilgisayarci
FD Üye

Kahvaltıya Çaya Tepsi Pidesi Poğaçası (Güneş Pide) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya ya da yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (Kontrollü)
- 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kaşar peyniri
- Sucuk
- Yumurta
Kahvaltıya Çaya Tepsi Pidesi Poğaçası (Güneş Pide) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaseye süt, maya, ve şeker atılarak eriyen kadar bir hoş karıştırılır. Akabinde içine sıvı yağ, yoğurt ve tuz eklenip çırpmaya devam edilir.
- Çırpılınca içine elenerek denetimli un eklenir. Ben evvel 2. 5 – 3 su bardağı kadar un ekleyip yoğurdum. Hamur kasede biraz toparlanınca tezgaha 4. Su bardağındaki unun yarısını döküp üzerine hamuru koyun.
- Hamurun üzerine yumuşamış tereyağını koyup yoğurma ya başlayın. Hamur ele yapılıyorsa kalan unu da döküp yoğurma ya devam edin.
- Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edince yarım saat kadar mayalanmaya bırakın (Aceleniz varsa 100 derecede ısıtıp kapattığınız fırında çabucak 10 dakikada mayalanma yapabilirsiniz)
- Hamur mayalandıktan sonra tezgahta elinizle biraz bastırıp genişletin. Sonra altına yağlı kağıt serip merdane ile yağlı kağıt genişliğinde açın.
- Yağlı kağıtla bir arada alttan elle destekleyip hamuru tepsiye koyun. Daha sonra ortasına bir tabak ya da tencere kapağı yerleştirin. Ben servis tabağı koydum.
- Tabağın kenarlarından 1 cm kadar bıçakla tabanı dar kenara hakikat geniş şeritler kesin (Resimdeki gibi)
- Akabinde tabağı alın. Birinci şeritli oraya getirin. Üzerine yanındaki 2. Şeridi kapatın ve uçları birleştirin.
- Sonra 4. Şeridi alıp kapattığınız uçlara birleştirin. 3. Şeridide 4. unun üzerine kapatarak örgü yapın (Resimden daha net anlaşılıyor)
- Örgü bitince yumurta sarısını yağ ile çırpın ve örgülere sürün. Ortasını kabarmaması için çatalla sık sık delin.
- Sonra 10 dakika kadar tepside mayalandırın ve 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Kaşar peyniri rendeleyin, sucukları dilimleyin. Pembeleşince çıkarıp kaşar peyniri tabana yayın. Üzerine sucukları koyun.
- Tekrar fırında verin. Pişmeye başlayınca fırından çıkarmadan 5 dakika evvel yumurtayı kırın ve beyazı pişene kadar pişirin. Afiyet olsun ????????