teknolojiuzmani
FD Üye
Kahvaltıya Porsiyonluk Yumurtalı Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk kabak
- 3 tane yumurta
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kibrit kutusu kadar kaşar yahut isteğe bağlı böreklik peynir
- 1 çay kaşığı ucuyla tuz
- Yarım çay bardağı süt
Kahvaltıya Porsiyonluk Yumurtalı Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları ay biçiminde doğrayıp sıvı yağ koyup artlı önlü kızartalım.
- Diğer tarafta yumurtaların içine sütü ,tuzu koyup uygunca çırpalım.
- Kızaran kabakları öteki ufak bir tavaya birer porsiyonluk altına dizelim.
- Ortasına birkaç modül peynir koyalım.
- Tavadaki kabağın üzerine bir kepçe çırptığımız yumurtadan koyalım.
- Kabakların üzerini örtecek kadar koyulmalı.
- Kapağı kapalı kısık ateşte uygunca içini çekip pişene kadar bekletelim.
- Diğer yapacağımız porsiyonları da bu halde yapalım.
Afiyet sıhhat olsun ????.
Kahvaltıya Porsiyonluk Yumurtalı Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı