Kahvaltıya Sarımsaklı-Peynirli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Hamur için materyaller
- 100 ml ılık su
- 100 ml ılık süt
- 50 ml sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 450 gram un
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı biberiye
- 10 tane çekirdeksiz zeytin
- 5 adet kuru domates
- biraz acı pulbiber (arzuya göre)
- ince doğranmış lisan peyniri
Kahvaltıya Sarımsaklı-Peynirli Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için tüm materyalleri yoğurun ve 15 dak. mayalanmaya bırakın. Baya yumuşak bir hamur olacak.
- Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye elinizi hafif yağa bandırarak yuvarlak parmak kalınlığında elinizle açın ve tırnaklarınızla biraz bastırın.
- Tereyağını eritin, zeytinyağı ve küçük doğranmış sarımsağı içine ek edip karıştırıp hamurun üzerine sürün.
- Kuru domates ve zeytinleri küçük küçük doğrayıp hamurun üzerine yayın.
- Biberiye ve pulbiberi de serpin.
- Lisan peynirini ince şeritlere kesin ve hamurun üzerine dağıtıp bastırın.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun????.