Kahvaltıya Yumurtalı Mantar Tanımı İçin Materyaller
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 kırmızıbiber
- 1 yeşilbiber
- 15-20 mantar
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yumurta
- Kıyılmış yeşil soğan ya da maydanoz
Kahvaltıya Yumurtalı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye alınan zeytinyağında piyaz doğranan soğan kavrulur, biraz sararınca doğranan biberler, daha sonra da yıkayıp, kuruladıktan sonra doğradığımız mantarlar eklenir (Mantar yüksek ateşte ve tavanın kapağı kapatılmadan kavruluyor)
- Tuz, toz kırmızıbiber ve karabiber serpilir.
- Pişmeye yakın yumurtalar kırılır, tavanın kapağı kapatılır.
- Piştikten sonra doğradığımız yeşil soğan yada maydanoz serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.