Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram yumuşamış tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 2 tatlı kaşığı nescafe (2 yemek kaşığı sıcak su ile açılmış)
- Yahut 1 tatlı kaşığı granül kahve ( ben nescafe kullandım daha yumuşak bı tadı oluyor)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 2, 5 su bardağı un (kontrollü kullanın)
- 1 portakal kabuğu rendesi
Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ben kurabiye tanımlarında de kek yapar üzere hamur sert kıvam alana kadar mikserle çırparım.
- Daha homojen bir kıvamı oluyor ve çabuk şekil alıyor elinizle de yapabilirsiniz tabi ????
- Yumuşamış tereyağı yahut margarini pudra şekeri ve nişasta ile çırpıyoruz.
- Krema üzere kıvam alınca portakal kabuğu rendesi, kakao ve sıcak su ile açtığımız kahveyi koyup, biraz daha çırpıyoruz.
- Türk kahvesi ile de yaptım ancak acı bir tadı oldu, damak zevkine göre değişir tabi???? isteğe göre 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi de kullanabilirsiniz
- Unun birazını ekleyip, mikserle çırptıktan sonra hamuru tezgaha alıp güzelce ele yapışmayan bı kıvam alana kadar yoğuralım.
- En son küçük parçalar alıp, kürdan yardımı ile ortasına çizik atarak kahve çekirdeği görünümünü veriyoruz.
- 170 derece ısıttığımız fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
- Tadı da portakal koyduğumuz için hatırlayanlar için, çocukluğumuzun jumbo ayıcıklı kurabiyesi tadına çok benziyor ????????????
- Kaç tane yedim bilmiyorum ????
- Ölçüyü arttırıp, bı kavanoza koyup buzdolabında koruma edip istediğiniz vakit taze bir şekilde hem kahvenizin, hem çayınızın yanında tüketebilirsiniz.