Kahve, dünyanın en tanınan içeceklerinden biridir. Bu sebeple 50'den fazla ülkede kahve üretilmektedir. Ofise yahut okula giderken bir fincan kahve içmek, dünyanın her yerindeki beşerler için günlük bir ritüel haline gelmiştir. Fakat birden fazla kahve firmasının tüketiciden sır üzere sakladığı kimi gerçekler vardır. Artık gelin kahve firmalarının bilmenizi istemediği sırları inceleyelim...
Kafein ölçüsü kahve çekirdeği cinsine nazaran farklılık gösterir.
Kafein ölçüsünün ana belirleyicisi içtiğiniz kahvenin tipidir. Örneğin, Arabica çekirdeklerinde Robusta çekirdeklerinden daha az kafein bulunur. Ayrıyeten Arabica çekirdekleri daha lezzetlidir. Kahve içmenin sıhhat açısından pek çok faydası vardır. Fakat fazla kafein; telaş, uyku bozukluğu, kalp çarpıntısı ve huzursuzluk üzere olumsuz tesirleri beraberinde getirir.
Fincan boyutu büyüdükçe kahve ölçüsü artmaz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
İşe yahut okula giderken bazen ekstra bir güce muhtaçlık duyulur. Kahve, bedendeki adrenalini harekete geçirir. Kahvenizde ne kadar kafein olduğunu belirlemek sandığınız kadar kolay değildir. Bilhassa kapuçino üzere içecekler hangi fincanda sipariş ederseniz edin tıpkı ölçüde kahve içerir.
Kahve dükkânlarındaki hamur işleri çoklukla meskende yapılmaz ve taze değildir.
Kahve dükkânlarındaki tatlılar, çörekler çoklukla konutta yapılmaz ve taze değildir. Bununla birlikte kahve dükkânlarında satılan besinler sıhhatsiz olabilir. Doğal her kahve dükkânında durum bu kadar vahim olmayabilir. Kimi kahve firmaları tazelik ve çeşitlilik sunabilir.
Kahve firmaları ekseriyetle çok kavrulmuş kahve çekirdeğini tercih eder.
Kavurma süreci, kahve çekirdeklerinin yeşilden kahverengiye dönüştürülmesidir. Kahve çekirdekleri hafif, orta ve koyu kavrulmuş olmak üzere çeşitlere ayrılır. Koyu kavrulmuş kahve çekirdeklerinde özgün kahvenin tadını alamazsınız. Böylelikle özgün kahvedeki kusurlar kapanmış olur.
Bazı kahve dükkânlarında espresso makinesi kirli olabilir.
Kahve çekirdekleri yağ içerir. Bu yağlar kahvenin lezzetli olmasını sağlar. Espresso makineden geçtiğinde yağlar su süzgecine yahut rastgele bir yüzeye yapışır. Sonunda yağlar filtre deliklerini tıkamaya başlar. Tüm bunlar espressonun tadını tesirler. Bu sebeple pak kahve firmalarını tercih etmelisiniz.
Buz, kahvenin lezzetini azaltır.
Buzlu kahveler paranızı boşa harcamanıza neden olur. Buzlu içecek tabiatı gereği sulanmaya eğilimlidir. Esasen sulu olan kahve buz ile daha da sulanacaktır. Bu da kahvenin lezzetini azaltır.