
Kahve Yanı Çikolatalı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet büyük uzunluk portakal (kalın kabuklu)
- 1 adet portakal suyu
- 2 su bardağı toz şeker
- 5-6 damla limon suyu
- 1 su bardağı su
- 1 paket (70 gr) çikolata benmari adabı eritilmiş
Kahve Yanı Çikolatalı Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tanımı Yapılışı
- Portakalları sirkeli suda 30 dk kadar bekletelim.
- Güzelce yıkayalım.
- Kabuklarını dilimler halinde soyalım.
- Soyduğumuz kabukları yarım cm genişliğinde uzunlamasına dilimleyelim.
- Bol su içinde bir gün bekletelim.
- Sonraki gün suyunu süzüp tekrar bol soğuk su koyarak ocağa alalım 10 dk kaynatalım.
- Kaynayan kabukları süzelim.
- Tekrar soğuk su ek edip kaynatalım.Bu süreci toplamda 3 sefer yapalım.
- Son süzme sürecinden sonra şekeri suyu portakal suyunu ve limon suyunu ek edelim.
- Denetimli bir biçimde portakal kabukları şerbeti çekinceye kadar kaynatalım (dikkat edin çok kaynarsa şeker ağdalaşır ve kabuklar sertleşir orta ateşte pişirelim ortada hafif karıştıralım.
- Pişen kabukları süzgeç servis kasığıyla süzdürerek alalım( yarım çay bardağı şerbetim arttı) yani ölçüler tam denk geldi.
- Birinci sıcağı geçip ılımaya başlayınca toz şekere bulayıp kurutabilirsiniz.Ben birazını toz şekerli birazını da çikolatalı yaptım.
- Sonrada pişirme kağıdına yada fırın teline dizelim.Dilerseniz fırında düşük ayarda denetimli.
- Dilerseniz pişirme kağıdına dizip kalorifer peteğinin üzerinde kurutabilirsiniz.Isı derecesine nazaran 4-5 günde kuruyor.
- Kuruyan şekerlemelerin bi ucunu benmari eritilmiş çikolataya bandırarak farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.
Şimdiden kolay gelsin.
Fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum.