Kahveli Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı granül kahve (Çok az su ile açıyoruz)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Un
- Benmari yolu eritilmiş çikolata
Kahveli Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, nişasta, sıvı yağ, kahve ve tüm gereçleri karıştırarak yavaş yavaş un ekleyip, kulak göğsü kıvamına gelene kadar hafif yoğurup, bir kaç saat dolapta dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz hamuru hafif unladığımız tezgah yahut yağlı kağıt ortasında açıp basmalı kopat ile keserek biçimler verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilelim.
- Soğuduktan sonra dilerseniz gerisini çikolataya batırabilirsiniz. Afiyet olsun.