Kahveli- Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 2 yemek kaşığı türk kahvesi
- 3 adet küçük uzunluk rendelenmiş yeşil elma
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 120 gram tereyağı
- 4 su bardağı un
Kahveli- Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Başlangıç olarak fırınınızı 180 derecede, fanlı ayarda ısıtın.
- Geniş hazneli bir mutfak robotunda tereyağı, un, pudra şekeri, kahve, vanilya ve kabartma tozu, kum üzere olana kadar çekin. Bu başlangıç kurabiyeye bisküvimsi bir hava verecektir.
- Kum haline gelen karışım yoğurma kabına alın.
- Üzerine sıvı yağ ile rendelenmiş elmalar ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Değerli bir nokta; elmalar hamura gereğince sıvı kazandıracaktır, kuru olacağını düşünmeyin lütfen. Hamurun bir modül sert olması değerli olan noktasıdır.
- Şayet hamur elinize yumuşak gelirse alabildiği kadar un ekleyebilirsiniz.
- Sert ve parçalanabilir bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp iki eliniz ortasında bastırıp 1, 5-2 cm kalınlığına getirip tepsiye dizin.
- Tepsiniz hazır olunca fırını 170 dereceye alıp kurabiyeleri fırına verin. 25 ila 30 dakika kurabiyeleriniz için kâfi bir müddet.
- Pişen kurabiyeleri 10 – 15 dakika ortası serin bir yerde dinlenmeye bırakın. Umarım beğenirsiniz afiyet olsun.