Kahveli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- Yarım paket sütlü çikolata (Eritilecek)
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 2 su bardağı un (Dikkatli ekleyelim)
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı granül kahve sıcak suda çözülecek
- 1 paket kremşanti çırpılıp dolapta bekletilecek
- 2 paket vanilya
- İstediğiniz gibi yapabilirsiniz ben kakao ve şekerlerle süsledim…
Kahveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kremayı hazırlayalım. Süt, şeker, nişasta ve unu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
- Daha sonra granül kahveyi çözdürüp onu da muhallebi kıvamı alınca içine döküp çırpalım.
- Ocaktan alınca vanilyayı da ilave edelim.
- Bir kenarda soğumasını bekleyelim. Çünkü çipilmiş kremşantiyi içine koyup çırpacağız.
- Daha sonra kekini hazırlayalım.
- Yumurta ve şekeri iyice kopuk oluncaya kadar çırpalım.
- Daha sonra sırayla sıvı malzemeleri atıp çırpmaya devam edelim. Eritilmiş çikolatayı da ilave edelim.
- Daha sonra un, kabartma tozu kakaoyu elekten geçirip çırpalım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 180 derecede fansız pişirelim.
- Kenarda olan kremanın soğuduğundan emin olup kremşantiyi katip iyice çırpalım.
- Kek piştikten sonra sosunu hazırlayalım.
- Süt şeker eritilmiş granül kahveyi katip çırpalım. Kekimizin heryere denk gelecek kadar dökelim.
- Kekimiz iyice soğuduktan sonra kremayı döküp spatula ile yayalım.
- İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- 1 gece dolapta bekleyince daha bir lezzetli oluyor afiyet olsun.