Kahveli Kuru Patlıcan Dolması (Süper Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 25- 30 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
- 33 tatlı kaşığı pirinç
- 3 adet büyük boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı dolusu türk kahvesi️ lezzet patlaması yapar️
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet mor reyhan ve 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- 1 çay bardağı zeytinyağı (Yarısını pirinçli harca ekleyin kalanını dolmaları pişirirken kullanın) 1, buçuk çay bardağı normal
- 1su bardağı tane sumak (Ilık suda 2 saat bekletin ve o suyu dolmaların üzerine döküyoruz tabi birazdaha su ekleyip pişirin
Kahveli Kuru Patlıcan Dolması (Süper Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yapılışı:.
- 25-30 adet kuru patlıcanı kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 6-7 dakika haşlayın. Yumuşayan kuru patlıcanları süzerek suyun içerisinden alın. Soğuk su dolu bir başka kaba alın şoklama yapın ve ardından kevgir ile suyunu süzerek çıkarın.
- Bir tavaya yarım çay bardağı yağı alıp üzerine minik doğranmış soğan ve sarımsağı alıp kavurun. Soğanlar pembeleşince yıkayıp süzdüğünüz pirinçli ekleyip tekrar 5 dakika kavurun. Üzerine salçalar,baharatlar ve nar ekşisi ekleyip karıştırın. 1 buçuk çay bardağı su ekleyip kapağını kapatın. Pirinçıer suyunu çekince harcı karıştırıp ocak’tan alın. İçine taze yeşillikleri doğrayıp ekleyin.
- Hazırladığımız iç ile kuru patlıcanların içini 1 parmak boşluk bırakacak şekilde tatlı kaşığı ile doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin, üzerine suda beklettiğimiz sumağın suyunu ve üzerine çıkacak kadar su, biraz nar ekşisi ve kalan yarım çay bardağı yağı dökün.
- Üzerine bir tabak yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın 40 dakika daha pişirmeye bırakın.
- Pişerken arada kontrol edin eğer suyunu çekerse ve pişmemiş ise biraz daha sıcak su eklemesi yapın. Ve dilediğiniz gibi piştikten sonra ocağı kapatın.
- Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yiyenlerden tam not aldı ????????.
Kahveli Kuru Patlıcan Dolması (Süper Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı