Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kahveli Kuru Patlıcan Dolması (Süper Bir Lezzet)

Kahveli Kuru Patlıcan Dolması (Süper Bir Lezzet)
0
25

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kahveli-kuru-patlican-dolmasi-super-bi-lezzet.jpg

Kahveli Kuru Patlıcan Dolması (Süper Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 25- 30 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
  • 33 tatlı kaşığı pirinç
  • 3 adet büyük boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı dolusu türk kahvesi️ lezzet patlaması yapar️
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet mor reyhan ve 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Yarısını pirinçli harca ekleyin kalanını dolmaları pişirirken kullanın) 1, buçuk çay bardağı normal
  • 1su bardağı tane sumak (Ilık suda 2 saat bekletin ve o suyu dolmaların üzerine döküyoruz tabi birazdaha su ekleyip pişirin

Kahveli Kuru Patlıcan Dolması (Süper Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yapılışı:.
  2. 25-30 adet kuru patlıcanı kaynayan suyun içine atın ve yumuşayana kadar, yaklaşık 6-7 dakika haşlayın. Yumuşayan kuru patlıcanları süzerek suyun içerisinden alın. Soğuk su dolu bir başka kaba alın şoklama yapın ve ardından kevgir ile suyunu süzerek çıkarın.
  3. Bir tavaya yarım çay bardağı yağı alıp üzerine minik doğranmış soğan ve sarımsağı alıp kavurun. Soğanlar pembeleşince yıkayıp süzdüğünüz pirinçli ekleyip tekrar 5 dakika kavurun. Üzerine salçalar,baharatlar ve nar ekşisi ekleyip karıştırın. 1 buçuk çay bardağı su ekleyip kapağını kapatın. Pirinçıer suyunu çekince harcı karıştırıp ocak’tan alın. İçine taze yeşillikleri doğrayıp ekleyin.
  4. Hazırladığımız iç ile kuru patlıcanların içini 1 parmak boşluk bırakacak şekilde tatlı kaşığı ile doldurun.
  5. Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin, üzerine suda beklettiğimiz sumağın suyunu ve üzerine çıkacak kadar su, biraz nar ekşisi ve kalan yarım çay bardağı yağı dökün.
  6. Üzerine bir tabak yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
  7. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın 40 dakika daha pişirmeye bırakın.
  8. Pişerken arada kontrol edin eğer suyunu çekerse ve pişmemiş ise biraz daha sıcak su eklemesi yapın. Ve dilediğiniz gibi piştikten sonra ocağı kapatın.
  9. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yiyenlerden tam not aldı ????????.
Dipnot: İçindeki türk kahvesi harika bir aroma ve lezzet veriyor ama hissetmiyorsunuz. Deneyin favoriniz olacak. İnsagram sayfamada beklerim frambuazli_mutfak.

Kahveli Kuru Patlıcan Dolması (Süper Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt