Cajun baharatı içinde neler var?
Kajun Baharatı ürünü
içerisinde; Soğan, Sarımsak, Kereviz Toz, Karabiber, Tatlı Toz Biber, Kekik, Zerdeçal, Kişniş, Kimyon, Zahter, Yenibahar, Tuz bulunmaktadır.
Cajun baharatı makarnada kullanılır mı?
Makarna haşlanırken küçük bir tencerede tereyağını eritip kırmızı biberli domates sosunu döküyoruz. Sos kaynayınca 2-3 dk kadar pişiriyoruz. Daha sonra
kajun, kekik, bir çay kaşığından az tuz (
kajun kullaniyorsaniz içinde tuz da olduğunda fazla koymayın).
Kajun baharatlı patates kızartması nasıl yapılır?
Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun. …
- Tüm baharat malzemelerini havanda dövün ya da rondodan geçirin.
- O sıradan bir tavanın içerisinde yağı kızdırmaya başlayın.
- Suyun içerisindeki patatesleri çıkarıp sularını süzdürün.
Kajun baharatı evde nasıl yapılır?
Cajun Baharatı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı soğan tozu.
- 2 yemek kaşığı sarımsak tozu.
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş kekik.
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen.
- 1 yemek kaşığı zerdeçal.
- 3-4 yemek kaşığı toz kırmızı biber.
- 1 yemek kaşığı kimyon.
- 1 yemek kaşığı toz karabiber.
Cajun baharatı köftede kullanılır mı?
Tıpkı tavuklar gibi, etleri de
kajun baharatıyla marine edebilirsiniz.
Köftelerin içine ekleyebilir, makarna soslarına katabilirsiniz.
Kajun baharatı tavukta kullanılır mı?
Kajun baharatının kullanım alanlarından biri de
tavuk ve kırmızı et yemekleridir. Etler pişirilmeden önce
kajun baharatıyla marine edilir ve fırına verilir. Böylece lezzetli yemekler hazırlanabilir.
Kajun hangi yemeklerde kullanılır?
Kajun ya da
cajun baharatı salata ve soslarda
kullanılan bir çeşnidir. Patates ve tavuğa da çok yakışır. Izgaralarda, balık, et ve tavuk
yemeklerinde kullanılır.
Kajun baharatı Hint ve Fransız mutfaklarının en sevilen baharatlarından biridir.