teknolojiuzmani
FD Üye
Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- ︎125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- ︎5 yemek kaşığı sıvı yağ
- ︎1 adet yumurta
- ︎1 çay bardağı pudra şekeri
- ︎2 yemek kaşığı nişasta
- ︎1 paket vanilya
- ︎Yarım paket kabartma tozu
- ︎2.5 su bardağı un (kontrollü)
- ︎1 yemek kaşığı kakao
- ︎60 gram çikolata
Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza kakao hariç bütün malzemeyi alıyoruz ( unu kontrollü eklenecek).
- Elle yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde de bor parça kopartıyoruz ve bu parçaya kakaoyu ekleyerek tekrar yoğuruyoruz.
- Sade olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz elimizle biraz açıp içerisine kakaolu olan hamurdan ince şeritler yaparak koyuyoruz ve kenarlarından ortasına doğru kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı sürüyoruz.
Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı