Kakao Nibli Kahveli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı türk kahvesi (Damla sakızı aromalı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı kadar un
- 1/2 (yarım) çay bardağı kakao nibi (Kakao nibi, ham kakao çekirdeklerinin kavrulması sonrasında kırılıp kabuklarının ayrılması ile elde edilen bir eser. Tüm marketlerde ve kahve dükkanlarında satılmaktadır)
Kakao Nibli Kahveli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Hamuru için yumurta ve şeker güzelce çırpılır. Sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Üzerine kahveler ile elenmiş kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- Yoğrulan hamur 15-20 dk dinlendirilir.
- Ceviz büyüklüğünde modüller kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanarak yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine kakao nibi serpilir.
- Evvelce ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun ????.