elektronikci
FD Üye

Kakaolu Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2.5 yemek kaşığı toz şeker
- 2.5 kaşık kakao ( 50 gram )
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3.5 su bardağı un ( kontrollü koyun yumuşak bir hamur olucak )
- 2 adet hazır pastacı kreması pişirilenlerden
- 3.5 su bardağı süt
- 50 gram yumuşak tereyağ
- Pudra şekeri
Kakaolu Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamuru yapıyoruz, ılık süt maya şekeri bir kaba alıyoruz.
- 1-2 dk mayalandırıp içerisine sıvı yağ, yumurta ve kakaoyu ekleyip karıştıralım. Kontrollü unu ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edicez.
- Ağzını kapatıp 45 dk mayalandırıp yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 15 dk tepsi mayası yapalım.
- 25 dk 200 derece fırında pişirelim.
- Fırından alalım soğumaya bırakalım.
- Bu arada kremamızı hazırlayalım.Hazır pastacı kremasını ve sütü ekleyip el çırpıcısı ile karıştırarak pişirelim.
- Altını kapatıp tereyağını ekleyip 1-2 dk çırpalım.
- Krema ılınınca sıkma torbasına alıp ortadan böldüğümüz minik pastalarımızın arasına sıkalım.
- Üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.