Resimli Kakaolu Ay Coreği tarifi
Kakaolu Ay coreği nasıl yapılır
Kakaolu Ay coreği malzemeleri
malzemeler
1 paket (250 gr) margarin veya tereyağı
15 su bardağı pudra şekeri
yarım paket yaş maya (20 gr)
1 cay bardağı sut
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
ic harcı icin
2 su bardağı cekilmiş ceviz
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru uzum
1 adet elma
1 cay bardağı sut
2 corba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarcın
yarım paket biskuvi
imageskakaoluaycoregitarifiresimli5ad44fee50046
Hazırlanışı
Karıştırma kabında yaş mayayı, sutle karıştırıp eritiyoruz Orta sıcaklığında iyi yumuşamış margarini veya tereyağını pudra şekeriyle birlikte koyup yumurta beyazını da ilave edip karıştırıyoruz Uzerine un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz Uzerine nemli bir bez orterek buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz Diğer tarafta ic harcımızı hazırlıyoruz Bir kase icerisine cekilmiş ceviz, tozşeker, kuru uzum, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma, soğuk sut, kakao, tarcın, kırılmış biskuvi koyarak iyi bir şekilde yoğuruyoruz Dinlenmiş hamuru dolaptan alıyoruz Ceviz buyukluğunde parcalar koparıp cay tabağı buyukluğunde acıyoruz Aynı şekilde ic harcımızı da ceviz buyukluğunde alıp yuvarlayarak parmak şekline getiriyoruz Acılmış olan hamurun uc kısmına koyarak rulo haline getiriyoruz Ay coreği şeklini veriyoruz Uzerine yumurta sarısı surup catalın tersiyle cizikler atıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine alıp yarım saat kadar mayalanması icin beklettikten sonra onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz
Kakaolu Ay coreği nasıl yapılır
Kakaolu Ay coreği malzemeleri
malzemeler
1 paket (250 gr) margarin veya tereyağı
15 su bardağı pudra şekeri
yarım paket yaş maya (20 gr)
1 cay bardağı sut
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
ic harcı icin
2 su bardağı cekilmiş ceviz
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru uzum
1 adet elma
1 cay bardağı sut
2 corba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarcın
yarım paket biskuvi
imageskakaoluaycoregitarifiresimli5ad44fee50046
Hazırlanışı
Karıştırma kabında yaş mayayı, sutle karıştırıp eritiyoruz Orta sıcaklığında iyi yumuşamış margarini veya tereyağını pudra şekeriyle birlikte koyup yumurta beyazını da ilave edip karıştırıyoruz Uzerine un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz Uzerine nemli bir bez orterek buzdolabında 10 dakika dinlendiriyoruz Diğer tarafta ic harcımızı hazırlıyoruz Bir kase icerisine cekilmiş ceviz, tozşeker, kuru uzum, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma, soğuk sut, kakao, tarcın, kırılmış biskuvi koyarak iyi bir şekilde yoğuruyoruz Dinlenmiş hamuru dolaptan alıyoruz Ceviz buyukluğunde parcalar koparıp cay tabağı buyukluğunde acıyoruz Aynı şekilde ic harcımızı da ceviz buyukluğunde alıp yuvarlayarak parmak şekline getiriyoruz Acılmış olan hamurun uc kısmına koyarak rulo haline getiriyoruz Ay coreği şeklini veriyoruz Uzerine yumurta sarısı surup catalın tersiyle cizikler atıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine alıp yarım saat kadar mayalanması icin beklettikten sonra onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz