Kakaolu Baton Kek (Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (1,5 ta olabilir)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 paket çikolata (Benmari)
- 100 gram sıvı krema
- 1 paket çikolata
- Fındık, fıstık
Kakaolu Baton Kek (Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalaaar ???? Derin bir kabın içerisinde yumurtaları güzelce çarpıyoruz şekeride ekleyip, iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Sütü ve yağı ilave edip çırpalım. Unu, kabartma tozunu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip çırpıyoruz.
- Kekin kolay çıkması için yağlı kağıdı büzün daha sonra kalıba güzelce oturtup serin baton kek kalıbına harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış fansız ayarda 180 derece fırında 50 dakika veya 1 saat pişiriyoruz (Benimki cam borcam buton kalıptı geç pişti sizinki 40 dakika kadar pişirebilir ilk yarım saat fırını açmayın kekiniz söner daha sonra kürdan kontrolü yaparak çıkarınız)
- Ganaj için; kremayı ısıtıp çikolataları içine ilave edip eriyene kadar karıştıralım soğuması için kenara alalım.
- Benmari usulü yapacaksanız çikolatayı sıcak buharda eritip dökmek gerekmektedir ki bu iki krema da yenileceği gün dökülmelidir çünkü kek kremaları çekiyor.
- Fırından çıkan kek soğuduktan sonra çikolata sosunu üzerine güzelce yayıp süsleyelim. Ben hindistan cevizi kullandım fındık fıstık tercih edilebilir. Afiyet olsun ????.