Kakaolu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Pudra şekeri
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba şeker, yağ ve kakao konularak güzelce karıştırılır.
- İçine evvel bir yumurta eklenerek uygunca çırpılır; daha sonra ikinci yumurta konularak güzelce karıştırılır.
- Son olarak vanilya, kabartma tozu ve un konulup spatula yardımı ile özleşene kadar uygunca karıştırılır.
- Hamurun üzeri streç sinema ile kapatılarak buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Daha sonra kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınıp elimizle şekillendirilerek pudra şekerine bulanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeler dizilerek evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılan kurabiyeler uygunca soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
- Kurabiyelerin üzerine biraz daha pudra şekeri serpilerek servis edilir.Afiyet olsun.