Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gram kakao
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Pudra şekeri
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisine 50 gram kakao, 1 su bardağı şeker, yarım çay bardağı sıvı yağı alarak güzelce karıştıralım.
- Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtayla karışana kadar mikser ile çırpalım.
- Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.
- Üzerine 6 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.
- Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kapatalım 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra tatlı kaşığıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım elimizle yuvarlayalım,bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olalım.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°c fırında 15 dakika kadar pişirelim.
- Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından alalım çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.
- Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.