Kakaolu Cevizli Tepsi Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2-3 yemek kaşığı süt (Kakaolu kısım için)
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ceviz
- Damla çikolata
Kakaolu Cevizli Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
- Üzerine sıvı olan gereçleri ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Vanilya un kabartma tozunu da ekleyip, kek hamuru kıvamı elde edelim
- Yağlanmış borcam tepsisine harcın yarısını dökelim
- Kalan yarısına kakao ve 2-3 yemek kaşığı sütü ekleyelim çırpalım sade hamurumuza ek edip, istediğiniz formda biçim verebilirsiniz.
- Üzerine damla çikolata ceviz isteğe bağlı 170 derece ısıtılmış fırında denetimli 40 dakika kadar pişirelim, kürdan testi yapıp fırından alalım ..Afiyet olsun