Kakaolu Cevizli Tepsi Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2-3 yemek kaşığı süt (Kakaolu kısım için)
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ceviz
- Damla çikolata
Kakaolu Cevizli Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
- Üzerine sıvı olan gereçleri ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Vanilya un kabartma tozunu da ekleyip, kek hamuru kıvamı elde edelim
- Yağlanmış borcam tepsisine harcın yarısını dökelim
- Kalan yarısına kakao ve 2-3 yemek kaşığı sütü ekleyelim çırpalım sade hamurumuza ek edip, istediğiniz formda biçim verebilirsiniz.
- Üzerine damla çikolata ceviz isteğe bağlı 170 derece ısıtılmış fırında denetimli 40 dakika kadar pişirelim, kürdan testi yapıp fırından alalım ..Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.