
Kakaolu Fındıklı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 yemek kaşığı kakao
- 2-2, 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
Kakaolu Fındıklı Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alıp çırpın.
- Akabinde sıvı yağı ve maden suyunu ekleyin.
- Son olarak kuru gereçleri eleyip ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın.
- Borcamı yağlayın. Kek harcını borcama dökün.
- Üzerine dövülmüş fındık serpiştirin.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırının en alt rafında pişirin. ( 30 dakika sonra kürdan testiyle pişip pişmediğini denetim edin. ).