Kakaolu Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı fındık
Kakaolu Fındıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
- Akabinde sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.
- Kakao, nişasta, kabartma tozu ve azar azar un ek edilir.
- Un ölçüsüne kıvamına nazaran artırabilirsiniz. Hamur hafif ele yapışan bir hamur olacaktır.
- Son olarak fındık eklenir ve yoğurulur.
- Sonra cevizden büyük parçalar alınır yuvarlanır ve çok hafif üzerine bastırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirilir. (kontrollü pişirilir)
- Piştikten sonra biraz soğumaya bırakılır kurabiyenizin yumuşaklığına aldanmayın bekledikçe sertleşiyor.
- Soğuduktan sonra servise hazır ????Afiyet olsun.