Kakaolu Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram yumuşacık tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı hindistancevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı bitter kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 su bardağı kadar denetimli un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı gri haşhaş
- 3 su bardağı tozşeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Kakaolu Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için tozşekeri ve suyunu küçük bir tencereye alarak karıştırın, içine limon suyunu ek ederek 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yumurta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı alın.
- Şöyle bir hoş karıştırın, sonra hindistancevizi ve irmiği ek ederek biraz daha karıştırın ve sonrada ununu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun.
- Ele yapışmayan lakin yumuşacık bir hamur olmalıdır, o yüzden ununu 3 bardaktan sonra denetimli ek edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Hamur toplarını birinci evvel süte batırıp çıkarın, sonra da her yerini haşhaşa bulayarak tepsiye yerleştirin. ( tepsiyi yağlamayın ).
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 20, 25 dakika kadar pişirin, kakaolu olduğu için denetimli pişirin.
- Piştikten sonra fırından çıkarın, beş dakika kadar, birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetini üzerine dökün.
- 1, 2 saat kadar sonra şerbetini çekecektir. Afiyetler olsun.