Kakaolu Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı elenmiş un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 fiske tuz
Kakaolu Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek mikserin yüksek periyodunda çırpılır.
- Yoğurt ve yağ ekleyip karıştırılır.
- Un, tarçın, kabartma tozu, sirke ve kakao, tuz eklenip yeterlice karıştırılır.
- Keki kalıba dökmeden evvel havuç ve ceviz eklenip karıştırılır.
- Margarin yada tereyağ ile uygunca yağlanmış kalıba dökülür.
- Evvelden ısınmış 160 derecelik fırında pişirilir. Kürdan testi yapılır.
- Kürdan pak çıkarsa 3-4 dakika sonra fırından çıkarılır.
- Birinci sıcağı çıkınca kalıp bilakis çevrilip kek servis tabağına alınır.