
Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Taban kısmı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Burçak bisküvimizi blenderdan çektirelim ve erittiğimiz tereyağını ilave edip karıştırın.
- Borcam yada kalıbımızın tabanına yayıp bardakla bastıralım ve buzdolabına soğuması için bekletin.
- Muhallebimiz için tencereye bütün malzemeleri alıp kaynayıncaya kadar pişirelim ve kaynadıktan sonra 10 dakika karıştırarak pişirelim yoğunlaşacaktır.
- Muhallebimizi buzdolabında beklettiğimiz bisküvilerin üzerine yayalım ve buzdolabına soğuması için bekletin.
- Sosu için ayrı tencereye malzemeleri alıp karıştırarak pişirelim pişen sosu muhallebinin üstüne dökelim ve en az iki saat buzdolabında bekletelim.
- Sonra tatlımızın üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim afiyet olsun
.