Kakaolu Islak Kurabiye (Sütlü Pişmeyen Şerbet İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( yaklaşık )
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım paket beyaz çikolata
- (hindistan cevizi, toz antep fıstığı )
Kakaolu Islak Kurabiye (Sütlü Pişmeyen Şerbet İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kurabiye hamuru hazırlanır.
- Hamuru için malzemeler uygun bir kasede yoğrulur. Çok sert bir kıvam olmasın.
- Cevizden biraz küçük parçalar koparılır ve yuvarlanır.
- Aralıklı bir şekilde tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 20-25 dk pişirilir.
- Şerbeti için gerekli malzemeler karıştırılır.
- Şekerin erimesi sağlanır. Pişmediği için çok pratik oluyor.
- İlk sıcağı geçen kurabiyeler şerbette 1-2 dk bekletilir.
- Şerbeti iyi çekmesi için arada ters yüz yapılır.
- Servis tabağına alınır.
????servisten önce buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
Kakaolu Islak Kurabiye (Sütlü Pişmeyen Şerbet İle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı