Kakaolu Islak Kurabiye (Tam Kıvamında Enfes) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 125g oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir)
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
- İsteğe bağlı olarak
- Ceviz tozu (parçaları)
- Antep fıstığı tozu
- Hindistan cevizi
Kakaolu Islak Kurabiye (Tam Kıvamında Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak ıslak kurabiyemizin şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp 6-7 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Birinci olarak yumurta ,şeker ,sıvı yağ ve margarini el yahut mikser yardımı ile karıştırıyoruz.
- Daha sonra un,kakao ,kabartma tozu ve şekerli vanilini de ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Tepsimize yağlı kağıt serip ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurları tepsiye aşikâr boşluklarla diziyoruz.
- 170 derece fırında 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
- Birinci sıcağı çıktıktan sonra (2-3dk )soğuyan şerbette tek tek (3-4 saniye) bekletip sunum tabağı yahut büyük borcama alıyoruz.
- Tüm kurabiyeleri şerbete buladıktan sonra üzerini ister hindistan cevizi ,antep fıstığı tozu, ceviz modülleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Kakaolu Islak Kurabiye (Tam Kıvamında Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı