Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Kurabiyesi için
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao (25 gr)
- 1 çay bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 3 su bardağı un (bana 2, 5 bardaktan biraz daha fazlası yetti.)
- 2 çay bardağından biraz fazla şeker
- 3 çay bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbet hazırlanır. Su ve şeker kaynamaya başlayınca orta ateşte 5 dk daha kaynatılır.
- Birkaç damla limon suyu da ek edilerek ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca dolaba alınarak en az 1 saat bekletilir.
- Un ve kabartma tozu dışındaki kurabiye gereçleri karıştırılır. (katı yağ oda sıcaklığında yumuşamış olmalı. ).
- Daha sonra elekten geçirilen un yavaş yavaş eklenerek, hamur kulak göğsü kıvamına getirilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Ceviz üzere yuvarlanarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Evvelce 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dk civarı üzeri çatlayana kadar pişirilir. (fırınınıza nazaran dereceyi ve dkyı kendiniz ayarlayabilirsiniz. ).
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğuk şerbete süratli hızlı batırılıp, çıkarılır. Şerbete uzun uzun bekletmeyin.
- İstediğiniz bir şeye dizip üzerini istediğini üzere süsleyebilirsiniz.
- Üzerini kapatıp 1 gece dinlendirin.Afiyet olsun.