
Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125gr margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3-3,5 su bardağı un (Kontrol ederek ilave edin)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti için su ve şekeri ocakta 5 dakika kaynatıp altını kapatalım ılınmaya bırakalım.
- Hamuru için şeker ve yumurtayı güzelce köpürtelim. Ardından kalan tüm malzemeyi ekleyelim un hariç. Homojen karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru hazır ettikten sonra küçük boy ceviz büyüklüğünde hamurdan alarak elimizde yuvarlayalım.
- Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz ve 180 derece alt üst ayarda 20-25 dakika üzerleri hafif çatlayana kadar pişiriyoruz.
- pişip fırından aldıktan, ilk sıcaklıklarını attıktan sonra “Ilınmış” şerbetin içine herbirini batırıp çıkarıyoruz.