Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetinizi yapın ve bir kenara soğuması için bırakın.
- Yoğurma kabına yumurtayı alın ve mikserle güzelce çırpın.
- Üzerine şeker ve margarini ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozunu ve unun birazını ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Kıvam alan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak şekil verin.
- Şekil verdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170°c fırında pişirmeye bırakın.
- Fırından aldığınız kurabiyeleri soğuyan şerbetin içine bırakın.
- Şerbetin içerisinde 2-3 sn kadar beklettikten sonra servis tabağına alın. Şimdiden afiyet olsun ????????????.