
Kakaolu Kap Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1.5 bardak şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz
- 2 su bardağı un
Kakaolu Kap Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Başka gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unu ek edip çok sert olmayacak bir kek hamuru elde edelim.
- Hamur dağıtma kabı ile kap kek kağıtlarını yarıya kadar dolduralım.
- 175 derecelik fırında pişirelim. Bu gereçlerden 24 tane kapkek çıkıyor.
- Dilerseniz süt ile birer kaşık dökerek ıslatabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.