Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kakaolu Kapkek Tarifi (Videolu Anlatım)

Kakaolu Kapkek Tarifi (Videolu Anlatım)
0
27

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
kakaolu-kapkek-tarifi-videolu-anlatim-2.jpg

Kakaolu Kapkek Tanımı İçin Gereçler

• 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 soda
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 çorba kaşığı dolusu kakao
  • İri modüllü ısıya güçlü çikolata parçacıkları
Not: Belirtilen gereçlerle 18 adet kapkek yapılmıştır.

Kakaolu Kapkek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpın. Üzerine sıvı yağ, soda, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  2. Denetimli olarak unu ek edin (Un ölçüsü unun markasına nazaran değişebilir) son olarak kakaoyu ekleyin. Bir sıkma poşeti yahut kaşık yardımı ile kağıt kek kalıplarına kek harcını dökün.
  3. İsterseniz kekin üzerine damla çikolata yahut ısıya sağlam çikolata parçacıkları serpebilirsiniz.
  4. Evvelce ısıtılmış 175 derece fansız fırında 15 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkardığınız kekin üzerini pak bir mutfak örtüsü ile 5 dakika kadar örterseniz daha yumuşak olacaktır.
  6. Sade, pudra şekerli yahut kremşanti ile süsleyerek servis yapabilirsiniz (Kekin 1 gün sonra çok daha hoş olduğunu fark edeceksiniz)
  7. Püf noktası: keki pişirirken fırının tabanına ısıya güçlü bir kaba bir ölçü su koyun. Böylelikle kekiniz fırında kurumayacak, yumuşacık olacaktır. Afiyet olsun.
Kakaolu Kapkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,500Konular
982,595Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt