Kakaolu Katkısız Pandispanya (Şef Recetesi) Tarifi İcin Malzemeler
*4 kucuk yumurta (oda sıcaklığında)
*2 Turk kahve fincanı toz şeker
*1 Turk kahve fincanı + 1 full tepeleme yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı erimiş sıvı halde tereyağı
Kakaolu Katkısız Pandispanya (Şef Recetesi) Tarifi Yapılışı Kabartma tozu ya da başka bir katkı maddesi kullanmadan hacimli nefis kabaran yumuşacık pandispanya yapılır mi tabi ki yapılır Ancak kabul ediyorum biraz tecrube ve teknik gerekiyor Pastacılığa ilginiz varsa mutlaka denemelisiniz ve ilk seferde istediğiniz gibi olmazsa mutlaka denemeye devam etmenizi tavsiye ederim Doğru teknik ve malzeme ile her seferinde maximum sonuc aldığım bir pandispanya recetesidir Tekniğini oğretmeye anlatmaya calışacağım Kolay gelsin✌
On hazırlık;
1
*17 cmlik pasta cemberi altı yağlı kağıtla kapatılıp daha sonra folyo ile iyice sabitlenir (Cember asla yağlanmaz)
*Fırın fanlı 175 dereceye ayarlanır
*Kucuk bir kaba kakao un ve nişasta alınır ve karıştırılır
*Stand miksere yumurtalar ve şeker alınır
*Cırpıcı uc ile 57dk acık sari kopuk kopuk olup hacmi 2 katına cıkana kadar cırpılır ve kazan mikserden alınır
Kuru karışım kazana elenerek eklenir
*Spatula ile her seferinde en dibi sıyırarak hep aynı yone cevirmek suretiyle 3 kez fold edilir (cevrilir)
*Hic beklemeden hala karışmamış olan karışıma erimiş tereyağı gezdirilir ve yine aynı yontemle dipten kenara kadar sıyırarak aynı yonde karışım dondurulerek karışması sağlanır
*Arada bir spatula kazan kenarına sıyrılarak kazana eklenir kenarlar da sıyrılarak karışıma katılır
*Sonmemiş kopuk kopuk bir karışım olmalı asla sulanmamalı Sulanırsa normal bir kek hamuru gibi akıyorsa pandispanya asla olmamış demektir
*Onceden hazırladığımız cembere dokulur
*Sallamadan malzemeyi sonduremeden yavaşca fırına verilir
*35 dk sonra alınır
*Kalıptan cıkarmadan ılımaya bırakılır Ilıdıktan sonra kucuk bir bıcakla cemberin kenarında cevrilir pandispanyanın cemberden ayrılması sağlanır
*Her zaman eşit kabaran nefis yumuşak bir pandispanya oluyor Ancak belirtmeliyim ki cokca tecrube ve teknik gerektiriyor✌
*4 kucuk yumurta (oda sıcaklığında)
*2 Turk kahve fincanı toz şeker
*1 Turk kahve fincanı + 1 full tepeleme yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı erimiş sıvı halde tereyağı
Kakaolu Katkısız Pandispanya (Şef Recetesi) Tarifi Yapılışı Kabartma tozu ya da başka bir katkı maddesi kullanmadan hacimli nefis kabaran yumuşacık pandispanya yapılır mi tabi ki yapılır Ancak kabul ediyorum biraz tecrube ve teknik gerekiyor Pastacılığa ilginiz varsa mutlaka denemelisiniz ve ilk seferde istediğiniz gibi olmazsa mutlaka denemeye devam etmenizi tavsiye ederim Doğru teknik ve malzeme ile her seferinde maximum sonuc aldığım bir pandispanya recetesidir Tekniğini oğretmeye anlatmaya calışacağım Kolay gelsin✌
On hazırlık;
1
*17 cmlik pasta cemberi altı yağlı kağıtla kapatılıp daha sonra folyo ile iyice sabitlenir (Cember asla yağlanmaz)
*Fırın fanlı 175 dereceye ayarlanır
*Kucuk bir kaba kakao un ve nişasta alınır ve karıştırılır
*Stand miksere yumurtalar ve şeker alınır
*Cırpıcı uc ile 57dk acık sari kopuk kopuk olup hacmi 2 katına cıkana kadar cırpılır ve kazan mikserden alınır
Kuru karışım kazana elenerek eklenir
*Spatula ile her seferinde en dibi sıyırarak hep aynı yone cevirmek suretiyle 3 kez fold edilir (cevrilir)
*Hic beklemeden hala karışmamış olan karışıma erimiş tereyağı gezdirilir ve yine aynı yontemle dipten kenara kadar sıyırarak aynı yonde karışım dondurulerek karışması sağlanır
*Arada bir spatula kazan kenarına sıyrılarak kazana eklenir kenarlar da sıyrılarak karışıma katılır
*Sonmemiş kopuk kopuk bir karışım olmalı asla sulanmamalı Sulanırsa normal bir kek hamuru gibi akıyorsa pandispanya asla olmamış demektir
*Onceden hazırladığımız cembere dokulur
*Sallamadan malzemeyi sonduremeden yavaşca fırına verilir
*35 dk sonra alınır
*Kalıptan cıkarmadan ılımaya bırakılır Ilıdıktan sonra kucuk bir bıcakla cemberin kenarında cevrilir pandispanyanın cemberden ayrılması sağlanır
*Her zaman eşit kabaran nefis yumuşak bir pandispanya oluyor Ancak belirtmeliyim ki cokca tecrube ve teknik gerektiriyor✌