Kakaolu Kek (Çokodamlalı) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağı
- 3 /4 yemek kaşığı kakao
- 2 adet kabartma tozu
- 2 adet vanilya
- Aldığı kadar un
- Yarım paket çokodamla
- Bendeki çokodamlalı 70 gram
- Pudra şekeri
Kakaolu Kek (Çokodamlalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtayla, şekeri derin bir kapta beyazlanana kadar çırpıyoruz.
- Sonra yağı, sütü ekleyip karıştırıyoruz.
- Kakaoyu da koyup karıştırmaya devam ediyoruz.
- Vanilya, kabartma tozu bir ölçü unla eleyip karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş un katıp kıvama gelene kadar un koyup karıştırıyoruz.
- Kek kıvamına geldikten sonra yağladığımız borcama dökelim.
- Kekin kıvamını katı yapmayalım sıvı olsun kaşıkla aldığın üzere faal aksın ki kekimizin sünger üzere olsun.
- Borcama döktükten sonra çokodamlalarıda üzerine serpiştirelim.
- Isıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Servis yaparken pudra şekeri dökelim. İsterseniz sade servis de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.