
Kakaolu Kek (Fırın Çalıştırmadan Yumoş Yumoş) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
Kakaolu Kek (Fırın Çalıştırmadan Yumoş Yumoş) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ve şeker çırpılır.
- Diğer materyaller sırası ile eklenir.
- Son olarak un, kabartma tozu, vanilya eklenip karıştırılır.
- Kaselerimiz güzelce yağlanır.
- Kek harcımız kaselerin yarısına gelecek biçimde paylaştırılır.
- Benim bu ölçülerden 7 kase kekim çıktı.
- Yayvan bir pilav tenceremize su alınıp kaynatılır.
- Kaynayan suya kaselerimiz içine su sıçratmadan yerleştirilir.
- Kapağı kapatılıp ocağın büyük kısmında altı kısık pişirilir.
- Yaklaşık 10-15 dk da pişeceklerdir.
- Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim ederek altı kapatılır ve kaseler tencereden alınıp soğumaya bırakılır.
- Soğuyan keklerimiz kalıplardan çıkarılır ve servis yapılır.
- Ben üzerlerine pudra şekeri eledim.