teknolojiuzmani
FD Üye
Kakaolu Kek (Vegan) Tanımı İçin Gereçler
- 375 gram un (isteğe nazaran glutensiz de olabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gram kakao
- 250 gram şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 375 ml su
- 150 ml sıvı yağ
- Dilediğiniz süsleme
- (ben bitter kuvertür erittim ve kakao kesimleri serptim)
Kakaolu Kek (Vegan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvılar hariç tüm materyalleri bir kaba alın karıştırın.
- Sıvıları ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın biraz da un serpin. Hamuru kalıba aktarın seviyenin.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alttan birinci sırada 40 dk pişirin.
- Fırından ve kalıptan çıkarın. Soğuduktan sonra dilediğiniz üzere süsleyin. Kolay gelsin.
- Deneyeceklerin şimdiden eline sıhhat. Afiyet olsun.