Kakaolu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
- 2-2, 5 çay bardağı un
- 3 yemek kaşık kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 200 ml sıvı krema
- 1 poşet toz kremşanti
Kakaolu Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve toz şeker uygunca çırpılır.
- Süt, yağ eklenir tekrar çırpılır.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya eklenir düşük bölümde karışana kadar çırpılır.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirilir.
- Ben orta uzunluk dikdörtgen borcam kullandım.
- Fırından çıkınca birinci sıcağı geçtiğinde üzerine 1 çay bardağı süte, 1 tatlı kaşığı nescafe ekledim ve kekin üzerine gezdirerek döktüm.
- Biraz nemli ve kahve aromalı olmasını istedim.
- Küçük dikdörtgenler olacak halde dilimleyip, üzerine kremasını sıktım ve muz, çilek taneleriyle süsledim.Bazılarına çikolata da ekledim. Büsbütün size kalmış ☺.