
Kakaolu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-30 su bardağı un
Kakaolu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker güzelce köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Daha sonra süt, sıvı yağ eklenir ve çırpılır.
- Kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra çırpmadan karıştırılır. (kabartma tozu eklendikten sonra çırparsak özelliğini yitirebilir. )
- Daha sonra mümkünse un elenip (elenmese de olur) azar azar eklenir.
- Her şey bitince kakao da eklenir ve karıştırılır.
- Bitince isterseniz klasik kek kalıbına yahut tepsiye dökülür.
- Evvelden ısıtılmış 180° fırında yumuşak lakin içi pişmiş oluncaya kadar pişirilir. Kürdan testi de yapabilirsiniz.Ben yaklaşık 20-25 dk pişirdim. ????Afiyet olsun.